אנסטסיה: אוכל בריא, טרי ומפנק

כמנהלת שותפה בקבוצת הפייסבוק הצומחת תזונת 80/10/10 טבעונית וחיה (מה זה בכלל?), אני נשאלת באופן קבוע על מקומות שאפשר למצוא בהם מזון שתואם את אורח החיים של החברים והחברות בקבוצה.
נכון, כשחיים בעיקר על פירות, כל ירקניה שכונתית הופכת למסעדת פאר עם אינספור אפשרויות מפתות, אבל לפעמים יש לנו פגישת עסקים, יום הולדת עם החב'רה, יציאה עם המשפחה, או שסתם מתחשק להתפנק ולהזכר בימים עברו בהם לשבת במסעדה היה (לחלקנו) עניין שבשגרה.
אני מאמינה שתזונת פירות זה אורח חיים של שפע וחופש ולא של הגבלה, וגם כשיש רגעים יותר מאתגרים, ניתן בהחלט למצוא את הפתרונות.
אז יצאתי לשטח לבדוק איפה אפשר לאכול בחוץ ואני שמחה לחלוק אתכן סדרה של סקירת מסעדות, שייקיות ומקומות שיש להם מה להציע לקהילה שלנו או למי שבוחר או בוחרת באורח חיים בריא.

אנסטסיה, בית הקפה הטבעוני הראשון בישראל

anastasia4

הפעם הראשונה שהגעתי לאנסטסיה, היתה עוד בתקופת ההרצה שלהם לפני ארבעה חודשים. הגעתי לבית הקפה חמושה בבן זוגי היקר וברעב עצום בבטן.
לצערי, לא השכלתי להתעדכן בשעות הפתיחה שלהם והם בדיוק קיפלו את הבסטה והתכוננו לסגירה.
אחת העובדות שזיהתה את המבט המאוכזב שעל פנינו הבטיחה שבפעם הבאה שנבוא, יפנקו אותנו. ככה, על חשבון הבית.
תודעת השירות הגבוהה והשמועות מכל עבר שיש בתפריט סימונים למנות רו (אוכל חי שלא עבר בישול), גרמו לי לרוץ בששון בחזרה ולברר מה יש למקום המקסים הזה להציע.
כך מצאתי את עצמי ביום קריר-חמים של תחילת החורף יושבת לשיחה וזלילה עם תמר איילון.

תמר, בת 37, נשואה ואמא לשני ילדים, עשתה הסבה מקצועית מאדריכלית ופתחה יחד עם רועי עזר את אנסטסיה.
"מתי ולמה החלטת לפתוח את בית הקפה?" שאלתי אותה.
"לפני 3 שנים בעלי ואני ישבנו וצפינו בהרצאה של גארי יורופסקי. בסיום ההרצאה עשינו את המעבר מאוכלי כל לטבעונות.
חלמתי על הדברים שנחשפתי אליהם בלילה ולא רציתי שהילדה שלי תגדל לעולם הזה.
הבנתי שאני רוצה לפתוח מקום שיאפשר אלטרנטיבה שפויה לאוכל טעים, בלי סבל."
יחד עם רועי השותף, הגיעה תמר לשף יפתח לחם שחיבר אותם לקו הבריאותי בתפריט.
תמר מספרת שהמעבר לטבעונות עשה לה רק טוב "אנשים חוששים מהשינוי, אבל הוא בכלל לא קשה. זה רק מעצורים שיש לנו."

"מה מקור השם אנסטסיה?"
תמר מסבירה: "רועי נסע להודו לפני שפתחנו את המקום ונתקל בסדרת ספרים בשם הזה. יש קהילות שלמות שחיות על פי אורח החיים שמוצג בספר, אורח חיים של הרמוניה עם הסביבה שמובל על ידי גיבורת הסדרה – אנסטסיה.
התחברנו למסר ואהבנו את השם ועכשיו אפשר למצוא את הספר במדפי הספרים שלנו ולקרוא בו".
"סימון של מנות רו פוד בתפריט זה לא עניין שפוגשים בכל מסעדה שניה, מה גרם לכם לסמן?" התעניינתי.
"הרו הגיע בעקבות החיבור ליפתח (השף). בתפריט שאפנו לתת מענה לקבוצות שונות באוכלוסייה, כך שאפשר למצוא בתפריט מנות ללא גלוטן, מנות רו, ואפילו מנות לפעוטות וילדים."
בזמן שישבתי ונהנתי מהאוכל יצא לי לשמוע שיחות על טבעונות מהשולחנות הסמוכים ותמר חיזקה את התחושה שהנושא עולה לסדר היום "אי אפשר להשאר אדישים לסבל, יש המון עבודת הסברה במקום. לא בכוח, אלא לתת תשובות למי ששואל שאלות ומתעניין."
שאלתי את תמר אם הם מתכננים להפוך את אנסטסיה לרשת.
"אנחנו ללא ספק רוצים לעשות עוד בנושא הטבעונות, קצת מוקדם ואנחנו לא רוצים לרוץ קדימה, אבל בהחלט רואים המשכיות ולומדים כל יום דברים חדשים ומתפתחים".

אז מה אוכלות?

יש בתפריט שני סלטים שיכולים להיות אופציונלים עם שינויים: סלט "מלך הגינה" והסלט הישראלי.
הסלט הישראלי מורכב מקוביות עגבניה ומלפפון, בצל קצוץ, עלי זעתר ונענע טריים ברוטב שמן זית ולימון. הוא מוגש עם טחינה משומשום מלא.
את הסלט אפשר לבקש בלי תיבול ובצל, וישמחו להגיש לכם ולכן טחינה גולמית במקום הטחינה המתובלת.

סלט "מלך הגינה" הוא הסלט שהזמנתי ועבר אצלי קצת שינוי קונספט.
בסופו של דבר ביקשתי וקיבלתי סלט עם עלים, נבטוטים, חסה, כרוב, עגבניה, גזר, מלפפון ואבוקדו (בלי תיבול).
הסלט היה טרי, טעים ועסיסי.

anastasia2

סלט עם אבוקדו, אנסטסיה

סלט הפירות היה מדהים והעיף לי את הראש.
הפירות משתנים מעונה לעונה, ותוכלו לבקש שילובי פירות אחרים (אם יש זמינים).
בסלט שאכלתי היו אפרסקים, בננות ואגסים.
הפירות נחים בתוך מייפל (ביקשתי בלי) ומיץ תפוזים (אפשר לבקש בצד או בכלל לא אם זה לא מוצלח מבחינת צירופים) בתוספת אגוזי מלך ופיסטוקים שאינם קלויים (ביקשתי גם אותם בצד).
הפירות היו בשלים ומתוקים.

anastasia1

סלט פירות, אנסטסיה

למי מאיתנו שמחליטה להשתולל, בתפריט עוגת מוס פטל פיסטוק על בסיס קשיו, מוס פיסטוק וקרם פטל, קחו בחשבון שהיא מכילה מלח (הימלאיה), תיבול וכדומה.

עוד בתפריט: מיצים אשר נסחטים במקום, 100% פרי (לא מוסיפים סוכר), לפי העונה: תפוזים, תפוחים, גזר, סלק, אשכוליות וכדומה, קוקוס טרי, שייקים מצויינים שגם בהם ניתן לשנות, להוריד או להחליף מרכיבים לפי הצורך (לדוגמה: השייק נוקי כולל תמר, מלון, בננה וחלב שקדים, ואפשר לבקש להחליף את המלון בתפוח ולהכין אותו על בסיס מים).
כמובן שבתפריט שפע של מנות טבעוניות מבושלות, כך שהמקום מהווה פתרון למפגשים חברתיים מגוונים.
אני מרשה לעצמי ללחשש שתמר והחבר'ה עמלים על הפתעות נוספות לקהל הפרוטריאני.

כמה זה עולה לי?

סלט ישראלי …. 31 ש"ח
סלט הירקות שהרכבתי (לא קיים בתפריט) …. 34 ש"ח
סלט פירות …. 36 ש"ח
מיצים …. 14/18 ש"ח
שייק נולי (ששיניתי) …. 24 ש"ח

בסולם הבננות:

איכות האוכל – 9. היו מקבלים ממני עוד נקודת-בננה אם היה אורגני, אבל בהחלט משתמשים באנסטסיה בחומרי גלם איכותיים וזה ניכר.
שירות – 10. המלצריות חייכניות, ניכר שהן שמחות לעבוד שם.
יש בהחלט נכונות גבוהה לבוא לקראת הלקוח/ה ובגלל שכמעט הכל מוכן במקום אז קל לשנות, להוריד או להחליף. משתדלים להיות ידידותיים לשונות.
עיצוב ואווירה – 10 מדהים. הדק, עציצי התבלין באדניות, לוח הגיר מאחורי הבר, מדף הספרים.
תמורה לכסף – 10. בעיניי היה משביע, טעים, המחירים סבירים לחלוטין ביחס לגודל המנות ובהשוואה למקומות אחרים באיזור.

anastasia

אווירה נעימה ועיצוב מושקע, אנסטסיה

כל הפרטים:

אנסטסיה, פרישמן 54 ת"א.
בימים א'-ה' פתוחים מ8:00 עד 23:30, בשישי מ8:00 עד 17:00 ובשבת מ9:00 עד 23:00.
03-529-0095

דף הפייסבוק של אנסטסיה

ביקרת באנסטסיה? יש לך מה לספר? ביקרת במקום אחר עם אופציות שוות? שתפו אותנו בתגובות!