הכל על בננות

הידעתם/ן שמבחינה בוטנית גידול הבננה נקרא "עשב"? הסיבה לכך היא שלבננה גבעול המורכב משכבות של גלדים (ונקרא גזעול!) ולא מגזע מעוצה כמו עצים רגילים.
כל פרי בננה בודדת נקרא "אצבע", אוסף של אצבעות נקרא "כפות", ואוסף של כפות נקרא אשכול.

איך לזהות בננות בשלות?

כשבננה מבשילה היא משנה את צבעה מירוק לצהוב ובמקביל מתפרק עמילן הפרי והופך לסוכר.
בננה בשלה היא בננה צהובה מנוקדת (או מנומשת!) והיא נתלשת ומתקלפת בקלי קלות.
בננה בשלה היא בננה רכה (לא נוזלית, אבל גם לא קשיחה).
בננות מנוקדות הן לא בננות "דבש". "הדבש" אופייני לבננות שכנראה קיבלו מכה בדרך או שהבשילו מדי.
כדי לזרז את הבשלת הבננות, אפשר להכניס אותן לשקית נייר יחד עם תפוח.

raw_winter

צילום: לריסה מילר

הבחלה

בארץ קשה מאוד למצוא בננות (אפילו אורגניות!) שלא עברו הבחלה.
מכיוון שבננות הן פרי מאוד עדין לשילוח במצב הבשל שלהן, הן נקטפות בוסר ועובר תהליך "הבחלה" – תהליך שמביא להבשלה מהירה של פירות באמצעות חומריים כימיים. בחלק ממדינות העולם התהליך נאסר לשימוש.
בארץ אפשר להשיג בננות לא מבוחלות דרך משק סוטו או דרך הקבוצה של תוצרת אורגנית.

איך לשמור בננות בקירור

בננות אפשר להחזיק במקרר, הקליפה שלהן תשחיר, אבל הן ישארו ראויות למאכל.
בננות שהבשילו ואנחנו לא מספיקים ומספיקות לאכול, אפשר לקלף ולהקפיא שלמות או חתוכות לשימוש עתידי בשייקים וגלידות.

מתכונים עם בננות

banana_pear_smoothie1

ארוחת בוקר לאלופים
שייקים: שייק גן עדן, שייק בננה אגס
קינוחים: עוגת בנונה בקישוט אוכמניות, מגדל תאננה מתוק, גלידת תות בננה

ולסיום, כמה חיות מקסימות שזוללות בננות בהנאה: