הכל על אבטיחים

הידעתם/ן שאבטיחים הם ממשפחת הדלועיים? הפרי הקייצי, המתוק, השמח והעסיסי הזה מגיע אלינו מאפריקה, עשוי מכ92% מים ויכול להגיע עד 20 ק"ג!
צבעו של האבטיח לרוב ירוק מבחוץ ואדום או ורוד מבפנים.
עונת האבטיח בישראל מתחילה רישמית ביוני ומסתיימת באוגוסט.

חקלאים יפניים מגדלים אבטיחים מרובעים בצורת קובייה. הם נמכרים בכ100 דולר בסופרמרקטים מובחרים למרות שאינם אכילים.

איך לזהות אבטיח מתוק ובשל?

כל ירקן מדופלם יספר לנו שאפשר לזהות אבטיח איכותי לפי הצליל. אם הצליל עמוק – כנראה שהאבטיח בידינו מוצלח.
יש עוד שתי תיאוריות שעובדות עבורי בשנים האחרונות:
1. כתם צהוב – לאבטיח צריך להיות כתם צהוב, זה האיזור שעליו האבטיח יושב בזמן שהוא מבשיל ונהנה מהשמש. ככל שהאיזור הצהוב גדול וחזק יותר, כנראה שהאבטיח בילה יותר זמן על האדמה ולא נקטף טרם זמנו.
2. משקל כבד ביחס לגודל – אנחנו רוצים ורוצות את האבטיח שלנו עסיסי ורווי נוזלים ולכן נרצה לבחור אבטיח שירגיש לנו כבד ביחס לגודל שלו.

אבטיח

איך לחתוך אבטיח

איך להכין ארטיק אבטיח בייתי וטעים?

ארטיק אבטיח
מתכון

ולסיום, כמה חיות מקסימות שזוללות אבטיח בהנאה: