הכל על מנגו

הידעתם/ן שעץ מנגו בן 10 שנים מניב בממוצע 250 פירות בשנה? הפרי המתוק והאזוטי הזה התחיל את חייו בהודו אבל התפשט ברחבי העולם.
עץ המנגו מתנשא לעד כ30 מטרים ולפרי זנים רבים הנבדלים בטעמם, בצבעם וצורתם.
המנגו הוא פרי קיצי, אבל לזנים השונים זמני צמיחה והבשלה שונים. בעיקרון ניתן להנות מפרי המנגו החל מיולי ועד נובמבר.
מדי שנה מתקיים בדלהי שבהודו פסטיבל מנגו בינלאומי שבו יש חידוני מנגו, חשיפה למעל 550 זני מנגו שונים, תחרות אכילת מנגו ועוד תחרויות שונות ומשונות אחרות.

חלק ניכר מהמנגו המשווק לנו בארץ נקטף בהיותו בוסר ועובר תהליך "הבחלה" – תהליך שמביא להבשלה מהירה של פירות באמצעות חומריים כימיים.
בחלק ממדינות העולם התהליך נאסר לשימוש.

איך לזהות מנגו מתוק ובשל?

מנגו

כמו שנאמר, למנגו זנים שונים וצבעים מגוונים. אפשר בהחלט למצוא מנגו מזן מסויים שישאר ירוק – אך בשל, לכן אני לא ממליצה להסתמך על הצבע בבחירת המנגו.
כמו אבוקדו ואפרסקים, גם המנגו מתרכך מעט כשהוא מבשיל.
אם המנגו מגיב קלות ללחיצה על הקליפה, הוא בשל. מצד שני, אנחנו לא רוצים ורוצות שהוא ימעך לחלוטין כתגובה ללחיצה שלנו, מה שיצביע על כך שהוא בדרך להרקב ולסיים את חייו.
דרך נוספת טובה לזהות מנגו בשל היא להריח אותו. למנגו בשל יש ריח חזק ודומיננטי.

איך לשמור מנגו בקירור?

יש לשמור את המנגו בטמפרטורת החדר עד שהוא מבשיל. אחרי ההבשלה אפשר לשמור אותו בקירור או לקלף, לחתוך ולהקפיא לשימוש עתידי בשייקים, גלידות וכו'.

איך לזרז הבשלת מנגו?

כדי לזרז את ההבשלה של המנגו, נכניס אותו לשקית נייר ונניח באיזור חמים ונעים בחדר.
אם נכניס לשקית בננות או תפוחים, זה יזרז את התהליך אפילו יותר.

איך לחתוך מנגו?

מתכונים עם מנגו

ארוחת בוקר לאלופים, סלט מנגו צבעוניפינוק מיובשים ומנגו, ספגטי מלפפון ברוטב מנגו עדין.

ולסיום, כמה חיות מקסימות שזוללות מנגו בהנאה: