השייקיה: בריאות בלב תל אביב

כמנהלת שותפה בקבוצת הפייסבוק הצומחת תזונת 80/10/10 טבעונית וחיה (מה זה בכלל?), אני נשאלת באופן קבוע על מקומות שאפשר למצוא בהם מזון שתואם את אורח החיים של החברים והחברות בקבוצה.
נכון, כשחיים בעיקר על פירות, כל ירקניה שכונתית הופכת למסעדת פאר עם אינספור אפשרויות מפתות, אבל לפעמים יש לנו פגישת עסקים, יום הולדת עם החב'רה, יציאה עם המשפחה, או שסתם מתחשק להתפנק ולהזכר בימים עברו בהם לשבת במסעדה היה (לחלקנו) עניין שבשגרה.
אני מאמינה שתזונת פירות זה אורח חיים של שפע וחופש ולא של הגבלה, וגם כשיש רגעים יותר מאתגרים, ניתן בהחלט למצוא את הפתרונות.
אז יצאתי לשטח לבדוק איפה אפשר לאכול בחוץ ואני שמחה לחלוק אתכן סדרה של סקירת מסעדות, שייקיות ומקומות שיש להם מה להציע לקהילה שלנו או למי שבוחר או בוחרת באורח חיים בריא.

השייקיה, עלים אורגנים ופירות איכותיים

ashaikiya2

יצא לי לראות פרסומים של חברות בפייסבוק מתענגות על שייקים צבעוניים במקום חדש בשם "השייקיה". בסקרנות עזה של פרוטריאנית רעבה נכנסתי לדף הפייסבוק של המקום. כך גיליתי שמדובר במקום טבעוני והבנתי שאני חייבת לקפוץ לבדוק (וכמובן לחזור ולדווח!).
לא היה מסובך להגיע לשייקיה, שנמצאת על ציר סופר מרכזי בתל אביב (לא רחוק מצומת הרחובות בן יהודה-שדרות בן גוריון), מיקום מדליק שקרוב לחוף, לרחוב דיזינגוף ושאר מקומות תל אביביים בולטים.
כשהגעתי למקום קיבל את פניי עומר חדד, בן 29 מרמת השרון. עומר צמחוני שנה ובחצי שנה האחרונה התקרב מאוד לטבעונות.
"מתי ולמה החלטת לפתוח את המקום?" שאלתי אותו.
"את המקום פתחתי לפני 3 חודשים. פתחתי אותו כי אני מת על אייס קפה, כל כך אוהב אייס קפה שזה היה המכשול העיקרי שלי במעבר לטבעונות. הבנתי שפשוט לא קיים אייס קפה טבעוני וגם לא שייקים שמבוססים על יוגורט, אז החלטתי להרים את הכפפה בעצמי. פתחתי את המקום עם דגש על הפן הבריאותי, כי אומנם הגעתי לטבעונות מאידיאולוגיה, אבל נשארתי בגלל הבריאות."
בזמן שאנחנו עומדים ומפטפטים מגיעה חבורה די גדולה ועושה רושם שזה לא הביקור הראשון שלהם במקום. כל אחד מזמין לו שייק או מיץ לבחירתו והם מתיישבים על ספסל עץ ממול.
עומר מספר שהמקום בעלייה מתמדת וכבר יש לקוחות קבועים.

ashaikiya5

עומר מכין שייקים לחבורה

"אז מה החזון?" שאלתי, "לאן אתה רואה את המקום גדל?"
"הייתי רוצה שנהפוך לרשת קטנה ובהמשך להתפתח גם לכיוון של גלידה טבעונית".
אני יודעת שאתם סקרנים וסקרניות וכמובן שלא פספסתי את שאלת השאלות: "מה הפרי האהוב עליך?"
"מלון." ענה עומר מהורהר.
"לא לא, תרשמי בננה. 100 אחוז בננה."

ashaikiya4

הפרטים הקטנים

אז מה שותות?

בשיקייה יש אפשרות להכין שייקים בהרכבה עצמית ויש גם אפשרויות מומלצות בתפריט.
לפרוטריאנים המקפידים על צירופים באופן מיוחד, כדאי להרכיב שייק לבד.
לראות את רשימת הפירות שקיימים במקום זו פשוט חגיגה לעיניים. חלק מהפירות קפואים וחלק בשלים – תלוי בעונה.
את השייקים אפשר לקבל על בסיס של מים, תפוזים, תפוח, רימון, אשכוליות, גזר (וכל מיץ בעצם).
מה שהפתיע והקסים אותי, הוא שבשונה מרוב המקומות, עומר לא מכניס סוכר למיצים והשייקים באופן אוטומטי ולא מוסיף הרבה קרח, כך שהם לא מדוללים ומאוד משביעים (אפשר גם לבקש בלי קרח בכלל).
לשייקים ולמיצים אפשר להכניס עלים ירוקים, כשברוב הזמן מדובר על עלים אורגנים. גם מגוון העלים גדול: קייל, פטרוזיליה, תרד, סלרי, נענע ועוד כל מיני עלים שלא שמעתי עליהם לפני.
הייתי המומה מכמות האפשרויות שיש למקום להציע לטבעונים: מרקים, אייס קפה, חטיפי בריאות, בסיס יוגורט טבעוני, צ'אי, סחלב, שוקו ובקרוב גם מלבי וסיידר חם.

אני שתיתי שייק על בסיס מים מבננות, מנגו, אננס ומעט נענע. היה סמיך ומענג.

ashaikiya1

ככה נראית שי מרוצה

כמה זה עולה לי?

הכוסות מגיעות בשני גדלים – 330/500 מ"ל.
מיצים …. 13/15 ש"ח
מיצים ירוקים …. 16/18 ש"ח
שייקים (על בסיסי פירות, ירקות או מים) …. 19/21 ש"ח
אל תשכחו לבקש כרטיסיה – הניקוב השמיני הוא משקה חינם.

ashaikiya

בסולם הבננות:

איכות האוכל – 9 (וחצי?). כמו שתיארתי למעלה הייתי מאוד מרוצה, הורדתי נקודה כי הבננות לא היו מאה אחוז בשלות.
עומר מספר שבדרך כלל יש לו בננות בשלות יותר והשייק באמת היה מוצלח למרות זאת.
ברוב השייקיות יש פירות רבים שמגיעים משומרים או מסוכרים, בשייקיה דואגים לפירות באיכות גבוהה ואפילו האננס קפוא ולא משומר (בתור חובבת אננס שנמנעת בדרך כלל, זה יתרון משמעותי!) אז מפרגנת לו 9.
עיצוב ואווירה – 8. אני מאוהבת בלוחות גיר, ובשייקיה דואגים לתחזק אותם מקושטים וצבעונים. על הקירות תלויות תמונות של חיות מקסימות שותות מקשים, ועל הדלפק סלסלאות גדושות בפירות.
הייתי דואגת לעוד איזה טאצ' קישוטי, אבל בסך הכל באמת מדובר על פינה מקסימה באמצע רחוב בן יהודה הסואן (והמקסים פחות, בעיניי).
תמורה לכסף – 10. היה משביע, טעים לאללה ויחסית לאיזור מרכז תל אביב מדובר על מחירים ממוצעים ומטה. בקיצור- שווה!

ashaikiya3

כל הפרטים:

השייקיה, בן יהודה 113 ת"א.
א'-ה' פתוחים מ8:00 עד 21:00, בשישי מ9:00 עד 16:00 ובשבת סגור.
03-673-4330

דף הפייסבוק של השייקיה

ביקרת בשייקיה? יש לך מה לספר? ביקרת במקום אחר עם אופציות שוות? שתפו אותנו בתגובות!